dinsdag 27 maart 2012

Happy 'Happy Lights'

Hoe de kleurrijke Happy Lights textielballetjes gemaakt worden in Thailand

De gekleurde balletjes van de lichtslingers worden met de hand gemaakt in een klein atelier in Thailand. Deze balletjes zijn typisch Thais en het vergt wel wat oefening om zo'n mooi rond balletje te maken. De werknemers in het atelier zijn allemaal lokale mensen uit de directe omgeving van het atelier. Ze krijgen een eerlijk loon en kunnen zo hun gezinnen helpen onderhouden.

De balletjes worden gemaakt uit gekleurde polyester draad. De draadjes worden van enkele bobijnen afgerold en gaan aan de ene kant van een plastic flesje binnen en aan de andere kan weer buiten. In dat flesje zit de lijm en de draadjes worden zo dus van lijm voorzien.  De lijm is eigen brouwsel en het recept is absoluut geheim!

De draadjes worden dan rond een klein rond ballonnetje gewikkeld net zo lang tot er genoeg draad rond het ballonnetje is gedraaid om een stevig balletje te verkrijgen. De balletjes worden dan buiten te drogen gehangen en tijdens het regenseizoen gaan ze een droogoventje in, anders drogen ze niet.

Eenmaal genoeg balletjes gedraaid worden ze op een container gezet richting Happy Lights en komen zo uw winkel of huiskamer binnen. Het is een mooi product uit het land van de eeuwige glimlach én het is handgemaakt!

Wij worden er instant goedgemutst van!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten